• Nemegyszer hangzik el az az állítás, hogy a társasházi tulajdonosok elégedetlenek a közös képviselő munkájával!

  • Hogy közelebb kerüljünk az igazsághoz, nézzük meg hogy mi is pontosan a feladata!

  • Ezzel párhuzamosan rámutatunk néhány lehetőségre, hogyan tehetik könnyebbé lakók és társaházkezelők életét a VIIR társasházkezelő szoftver használata!

.A közösképviselők, vagy társasházkezelő vállalkozások legfőbb feladata az érintett ingatlan tulajdonosainak érdekképviselete, az ingatlanegységek napi ügyvitele.

Az ügyvitel során számos műszaki feladatot kell megoldani, az épület rendszeres karbantartási feladatainak tervezése és szervezése mellett,  a társsházi közös területeken és közös szerkezeteken  jelentkező nem tervezett meghibásodások minél hamarabb orvoslását is biztosítani kell.

.A társasház üzemeltetése során felmerülő jogi kérdések tisztázása, a törvényes működési rend biztosítása, ügyvédi kapcsolattartás.

.És nem utolsó sorban a társasház mint gazdasági egység üzemeltetése, a pénzügyi folyamatok kezelése, így társasházi közösköltség nyilvántartása, a társasház működése során felmerülő számlák rendezése. A társasházi éves beszámoló elkészítése.

A társasházkezelő nem mindenható!

Fontos, hogy legyünk tisztában, a társasház életét meghatározó dolgokban a társasházi közgyűlés hozza meg a döntést. Az egyes felújításokról nem a ház kezelője dönt. Előkészíti az egyes fejlesztési feladatokat, majd a közgyűlési akaratot végrehajtva menedzseli a beruházást. A végeredmény műszaki átvételéhez pedig megfelelő végzetséggel és jogosultsággal rendelkező műszaki ellenőrt von be, hogy a beruházás teljességgel és megfelelő műszaki tartalommal készüljön el.

A társasházkezelő applikációban feltölthető a projektek megvalósításához kapcsolódó ütemterv. Igy kiszámíthatóvá válik a munkálatok kellemetlensége.

Ugyanakkora társasházkezelő feladata, hogy az épület műszaki biztonsági rendszerei a megfelelő karbantartás és ellenőrzés mellett üzemeljenek. Feladata, hogy felhívja a lakók figyelmét, ha valamely (tűzvédelmi) szabályzattal ellentétes állapotot tapasztal, intézkedési tervet dolgoz ki, hogy a szabálysértési bírságok ne terheljék a közös kasszát.

Az applikációban elérhető a tűzvédelmi szabályzat, amely egyértelműen tartalmazza a lépcsőházban elhelyezhető növényzet szabályait.

A társasházkezelő általában nem könyvelő, legtöbbször külső könyvelő vállalkozást bíz meg ezen feladat ellátására, esetenként cégen belül alkalmaz szakembert. Felügyeli a munkafolyamatokat és legkevesebb évente egyszer, az éves beszámolóban tájékoztatja a tulajdonosokat. A társasházkezelő feladata a tartozások menedzselése, a szükség szerinti felszólítás, ügyvédi eljárás lebonyolítása.

Az applikációban elérhető a saját albetét közös költségével kapcsolatos összes információ,   összeg, bankszámlaszám, közlemény, aktuális egyenleg.

A közösképviselő is ember, munkaidőben végzi tevékenységét, családja van, gyereket nevel, sőt időnként nyaralni is elmegy. Egy éjszakába nyúló zenés rendezvényt nem ő fog bezárni, nem ő fogja a zenedobozt kihúznia a 220-ból, nem ő fog feltakarítani a bulizó vendégek, vagy valamelyik házikedvenc gazdija helyett. Ha hétvégén kiég az égő a lakásban, abban sem fog tudni érdemben segíteni.

Az applikációban bármikor megtalálható a tulajdonosok számára elérhető  dokumentáció, így például a házirend, vagy a takarítási szabályzat és beosztás.

Ha végzettségét tekintjük, a társasházkezelő a legritkább esetben családsegítő, vagy konfliktusmenedzser, esetleg bírósági döntnök, főképp nem másodfokon. A lakók időnként a vitáikkal mégis azzá teszik, a képviselő habitusához és türelméhez mérten segíti a felek közötti vitás kérdések elsimítását.  Mai szóhasználattal éve mediálja a helyzetet.

Az applikáció egy kommunikációs eszköz, ennek használatával sok-sok feszültség csökkenthető lakótársainkat egyszerűen üzenetben tudjuk értesíteni egy költözésről, vagy egy zajos fürdőszoba felújításról

Nem mindenható a társasházkezelő, de szakszerű és hatékony kommunikációval sok nézeteltérést tud megelőzni.

Miben tud segíteni Önnek  a VIIR társasházkezelő szoftvercsomag?

Átlátható rendszerszemlélet, naprakész információ, egyszerű kommunikáció, jogi, pénzügyi és műszaki adatbázis egy felületen. Mindez szilárd alapot biztosít a rendezett ügyvitel számára. A munkafolyamat webfelületen, sok papírmunkát megspórolva hatékonyan, környezettudatos módon biztosított, és elkülönített felhasználói szinten, egyszerre minden érintett számára elérhető. további részletekért kattints a képre!

Hogy kommunikálsz a társasházkezelőddel? Telefonon, vagy személyesen, esetleg e-mailben?, Ha elnyerte a tetszésed a gondolat oszd meg a tartalmat, akár közvetlenül az ügyintéződdel.

A felhasználónévhez írja e-mail címünket, a jelszó az alkalmazás védelmében bonyolult, kérjük írja be vagy másolja át, köszönjük türelmét!, A felület mobil telefonra optimalizált, ezért asztali gépen kevésbé tetszetős a megjelenése, de használata ugyan úgy működik.

felhasználói név:  igsoftkft@gmail.com