A Virtuális Interaktív Ingatlan nyilvántartási Rendszer fejlesztése 2012-ben kezdődött.
Létrejöttét valós piaci igény, energetikai célú pályázatok megjelenése indította.
Az adatbázis széleskörű, informatív és szerkeszthető műszaki információkat rendszerezett az épület állományokról, melyek segítséget jelentettek mind a döntés előkészítésben, mind a gyors, hatékony és sikeres pályázati dokumentációk összeállításában. A keretprogram újdonságát az egyszerű, áttekinthető kezelés mellett a felhő alapú adatbázis kezelés jelentette.

2014-ben a program gazdasági adatbázis kezelő modulokkal bővült, melyek az ingatlan gazdálkodás hatékony módszerévé fejlesztették a műszaki adatokkal rendelkező épületállomány kezelését. A bevételek és kiadások tematikus rendszere lehetőséget biztosít az épületekkel összefüggő pénzügyi forgalom nyilvántartása mellett az épületüzemeltetéshez kapcsolódó feladatok hatékony ellátására, kimutatások és összehasonlító elemzések készítésére.

A műszaki és gazdasági adatbázis kezelés, mint szolgáltatás mellett elkészült a program szélesebb körű felhasználását biztosító termék változata, mely a felhasználók és felhasználói területek különféle rétegét célzó modulokkal, személyre szabott feltételekkel biztosítja az ingatlan kezelés és üzemeltetés 21. századi technológiáját.

A VIIR ötletgazdái és fejlesztői 2015 év végén megalakították az I.G. SOFT KFT.-t, mely a jövőbeni fejlesztéseket, értékesítést, valamint a terméktámogatási szolgáltatásokat végzi és egyben a Virtuális Interaktív Ingatlan nyilvántartási Rendszer teljes körű jogtulajdonosa.