Múlt és a jelen

 

Az ingatlangazdálkodás során rengeteg adat halmozódik fel. Engedélyek, tervek, műszaki leírások, feljegyzések, nyilatkozatok, jegyzőkönyvek, fénykép dokumentációk, számlák és még jó néhány féle irat sokasága. Ezek az adatok a múltban jórészt papír formátumban, napjainkban vegyesen, hol papír hol digitális adathordozón készültek el. Rendszerezésük legtöbb esetben a munkatárs precizitásán múlott. Egy-egy költözés, vagy épp adatszolgáltatás céljából az irattárból kikerült dokumentumok adatvesztéshez vezettek. hiányossá tette a dokumentumok sokaságát.

Jelen és a jövő

 

A jelen, de még inkább a jövő a digitális adattárolás felé vezet. Gyors, hatékony, bárhol elérhető technológia. Korunk műszaki felkészültsége megteremtette a megbízhatóságot, és a biztonságot is.

A VIIR szoftver több mint adattárolás. Munkaeszköz a felhasználók kezében. Segítségével a napi munka adminisztrációs része jól rendszerezhető, komfortosabbá tehető. Átalakul az adatszolgáltatás és a kommunikáció, a papír hordozó átadja helyét a digitális E-formátumnak.

A VIIR igazi hatékonysága a rendszerezett és az interneten tárolt információtömegben rejlik. Az íróasztal vagy a tárgyalóterem kényelme, de akár az érintett ingatlan kérdéses helyiségében is rendelkezésre állnak az információk. Néhány gomb megnyomásával kiválasztható a kérdéses tervdokumentáció, számla, karbantartási bejegyzés, vagy épp használati útmutató. Megnézhetjük az érintett épület alaprajzát, kalkulálhatunk az előző évi elektromos fogyasztással, vagy épp megoszthatjuk a tervezett felújítási dokumentációt a kivitelezővel. És nem utolsó sorban az adatbázist elemeiből számos statisztikai kimutatás készíthető.